Vanwege de groeiende interesse in podcasts nam BNR in 2018 het initiatief om jaarlijks podcastmakers in het zonnetje te zetten. De Dutch Podcast Awards zagen het daglicht en dit bleek meteen een doorslaand succes. Voor de vierde keer worden de Dutch Podcast Awards 2021, de onafhankelijke prijs voor podcasts in Nederland, dit jaar uitgereikt. Tot 15 september kan je als luisteraar jouw stem uitbrengen en je favoriete podcast nomineren.

Dutch Podcast Awards 2021

Groei in aantal stemmers podcast awards

Tijdens de eerste editie van de podcast awards brachten 7.000 luisteraars hun stem uit. Overall winnaar werd de podcast ‘Bob’, een podcastserie uit de zogenaamde verhalende categorie over Elisa, een vierentachtig jarige vrouw die verliefd is op Bob. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord. Klinkende namen van bedrijven als Spotify, Google, NPO en Mindshare gaven tijdens de eerste editie de jury een zeker cachet.

Ook in 2019 werd een verhalende podcast tot beste podcast verkozen. Ditmaal ging het om ‘De Brand in het Landhuis’, een podcast in het true-crime genre. Met maar liefst 20.000 stemmers werd hierin ook de groeiende populariteit van de podcast in Nederland duidelijk zichtbaar.

Afgelopen jaar werd ‘De plantage van mijn voorouders’ tot beste podcast van Nederland verkozen – een absolute luistertip volgens het stemmende publiek en vakjury. In de verschillende categorieën wonnen in 2020 onder meer ‘De krokante leesmap’, ‘De rode lantaarn’ en de ‘Zelfspodcast’. Gijs Groenteman werd tot beste podcast-host gekroond.

Prijs Dutch Podcast Awards

 

Brand Story Podcast Award

Eén van de negen categorieën is de Brand Story Award: voor podcasts die zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met partners. Eerdere winnaars waren KPN (Taboetalk), Van Gogh Museum (Van Goghs mooiste brieven) en KLM (The Journey). Het is een interessante categorie om in de gaten te houden, ook voor Marketing en Communicatie experts, om zo de ontwikkelingen op het gebied van sponsoring en branded content te volgen!

Dutch Podcast Awards 2021

Ook dit jaar reikt BNR Nieuwsradio weer de Dutch Podcast Awards uit. Je kunt nu jouw favoriete podcast nomineren. Geef via https://podcastawards.nl/nomineren jouw nominatie door en wellicht wint de podcast van jouw keuze! De deadline voor nominaties is 15 september.

Geschreven door: Iris

Bekijk andere blogposts

Blog
Effectief adverteren in podcasts

Als adverteerder trek je alles uit de kast om je marketing targets te halen. Hoe maak je als merk gebruik effectief van podcasting om je doelgroep te bereiken?

Verder lezen

Blog
Dutch Podcast Awards 2021: de vierde editie

Nomineer nu jouw fave voor de Dutch Podcast Awards 2021, de onafhankelijke prijs voor podcasts in Nederland. Stem voor 15 september!

Verder lezen

BNR Special Podcast
Unilever en BNR: een duurzame samenwerking

Unilever wilde graag met BNR samenwerken door de 20+ jaren als audio expert en een doelgroep die zeer interessant is.

Verder lezen

Podcast Specialist

Bob Morskate

Bel Bob: 06 18 70 66 98